Bra resultat 2018 för Ekobanken; insatserna ökade med 2 %

eftermiddagssol

Nu har Ekobanken funnits i 20 år och vi har summerat 2018. Ekobankens ekologiska, sociala och kulturella nytta kan mätas i hur stor del av tillgängliga medel som vi kan låna ut och under 2018 var 93 % av de inlånade medlen utlånade. Det är siffror som betyder att våra kunder har fått möjlighet att på olika sätt bidra till att bygga upp ett mer hållbart samhälle. Precis som tidigare år kunde alla kunder uppfylla sina åtaganden och Ekobanken fick inte några reella kreditförluster.

Ekobanken på första plats

Liksom de tre senaste åren hamnade Ekobanken på första plats även 2018 i Fair Finance Guides kartläggning och det är vi mycket stolta över. Fair Finance Guide är ett internationellt initiativ som granskar hur hållbart banker investerar och lånar ut pengar.

Föreningsstämma

Årets stämma kommer att hållas i Ytterjärna fredag den 12 april. På förmiddagen bjuder vi in till ett öppet seminarium och på eftermiddagen genomförs bankens årsstämma. Reservera datumet i kalendern och håll utkik efter seminariets tema på vår hemsida och känn er varmt välkomna.

2018 i siffror

  • Inlåningen ökade med 11 %
  • Utlåningen ökade med 7 %
  • Medlemsinsatserna ökade med drygt 2 miljoner kronor
  • Styrelsen kunde sätta en ny kurs på andelarna så att de ökade med 2 % till 1280 kr/1000 kr