Lärjeåns Kök & Trädgårdar

I Angered, en dryg mil utanför Göteborg, ligger Lärjeåns Kök & Trädgårdar. Det är ett Vägen ut! kooperativ som erbjuder produkter och tjänster som leder till att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden kan få ett arbete. Man driver lunch- och konferensverksamhet, grönsaksodling, förädling och trädgårdsverksamhet. De olika delarna i verksamheten ger en möjlighet till arbetsträning som sedan kan leda till jobb.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda en trygg miljö där människor kan växa i sin egen takt. Genom att ha olika arbetsområden och att vi jobbar oss fram igenom delmål så blir det lättare för människor att hitta sin plats, säger Emma som är verksamhetschef på Lärjeåns Kök & Trädgårdar.

Att känna att det arbete som utförs är ”riktiga” jobb är viktigt, därför har de som arbetstränar en aktiv del i verksamheten.

– Vi är ett arbetsintegrerade socialt företag som tillsamman hjälper människor att hitta ett sätta att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Vi skapar samarbeten med företag som sedan är villiga att ge personerna som arbetstränar här ett försök. Eller att de får jobb hos oss, där de kan vara med att sedan hjälpa andra in på arbetsmarknaden.

Lärjeån driver en KRAV-certifierad lunchservering och har ekologiska odlingar. Runt omkring i trakten finns härliga vandringsleder och ett rikt djurliv.
– Jag kan varmt rekommendera ett besök här! Man kan ta en lunch eller bara vandra runt i trädgården och njuta av odlingarna, och varför inte köpa med lite grönsaker hem?

Läs mer

Webb: Lärjeåns Kök & Trädgårdar
Instagram: @larjeanstradgardar
Facebook: larjeanstradgardar

odlingar larjean j.pernklintFoto: Johanne Pernklint, Vägen ut