Vi firar Banking on Values Day

Facebook_Climate

Idag firar vi Banking on Values Day tillsammans med fler än 50 värderingsdrivna banker och finansinstitut världen över! I år har man extra fokus på tre ytterst relevanta samhällsfrågor: klimatförändringarna, jämlikhet och migration.

Global Alliance for Banking on Values (GABV) är ett internationellt nätverk av banker som drivs av att bidra med positiva förändringar i banksektorn och att skapa ett positivt och livskraftigt alternativ till det nuvarande finansiella systemet. Den icke vinstdrivande organisationen bildades 2009 och består av reglerade banker samt några partnermedlemmar som inte har en banklicens. Nätverket står bakom ett antal vägledande principer för hållbara banker och har över 50 medlemmar i Asien, Afrika, Australien, Latinamerika, Nordamerika och Europa.

Gemensamt för medlemsbankerna är att vi använder pengar som ett verktyg för att skapa positiv förändring och ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. En viktig del för medlemmarna är också transparensen, alltså vad pengarna i banken används till. Här kan du läsa mer om Ekobankens kunder och hur vi arbetar med att vara just transparenta.

Sprid ordet!

Vill du dela med andra att det finns banker som arbetar värderingsdrivet? Ladda gärna ner någon av bilderna och dela i dina sociala kanaler. Tillsammans gör vi skillnad!

Facebook

Facebook_Climate

Facebook_Equality

Facebook_Migrants_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram

Instagram_Climate_1 Instagram_Equality Instagram_Migrants