Vi söker en ekonom till Sveriges enda transparenta bank

Vill du arbeta på en hållbar bank?

Ekobanken är en unik bank i Sverige. Vi är en medlemsbank och den enda banken i Sverige som redovisar vår utlåning öppet. Våra kunder är hållbarhetsinriktade företag och föreningar samt privatpersoner som vill veta vad deras pengar arbetar för när pengarna är i banken. Ekobanken är en del av den växande internationella bankimpuls som kallas sustainable banking.

Nu behöver vi förstärkning på ekonomiavdelningen och söker en ekonom som kan arbeta brett inom redovisning och rapportering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ta fram underlag och beräkningar i Excel och SAP Business Objects
  • Intern och extern rapportering till myndigheter t.ex. Finansinspektionen
  • Löpande redovisningsfrågor
  • Ta fram månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive avstämningar och uppföljningar

Din bakgrund

Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års relevant yrkeserfarenhet och med intresse för hållbar utveckling och social ekonomi. Vi vill att du tidigare har arbetat i en liknande roll med ovanstående arbetsuppgifter. Det är viktigt att du behärskar MS Office väl och då främst Excel.

 Du bör ha erfarenhet av ett större affärssystem, Ekobanken använder Axapta. Bankerfarenhet och rapportering till Finansinspektionen är meriterande.

Som person är du ansvarsfull, noggrann, analytisk och strukturerad. Vi är liten bank så du behöver tycka om att ha varierande arbetsuppgifter och hjälpa till där det behövs. Du är van att arbeta självständigt men vet samtidigt vikten av att stämma av och ha en dialog med dina kollegor. Du ska uppskatta att arbeta i en bank som har med hållbarhetsfokus i allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och placerad i Järna och du rapporterar till Ekonomichef.

Ansökan och kontakt

Vi arbetar löpande med den här rekryteringen och kan därför komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 19 augusti.

Du skickar din ansökan till vår ekonomi- och hållbarhetschef på maria.flock-ahlander@ekobanken.se

Har du frågor om tjänsten går det bra att höra av sig på samma mejladress.

Om Ekobanken

Ekobanken är en värderingsdriven medlemsbank som ägs av omkring 2470 medlemmar/andelsägare och har ca 6500 kunder. Ekobanken startade 1998 vill göra samhället mer mänskligt och mer ekologiskt, socialt och kulturellt hållbart genom att ställa kapital till förfogande för den omställning världen behöver nu och framöver.

Läs mer om oss på www.ekobanken.se