Myller Kultur och Händelser

sdr

 

I byn Vännersta vid Nordingrå finns Myller Kultur & Händelser – ett kooperativ som sjuder av liv! De startade 2014 och har verksamhet inom konst, kultur och besöksnäring. Nu närmar sig sommaren och med det årets högsäsong för alla turister som vill semestra vid vackra Höga Kusten.   

Myller Kultur & Händelser äger numera två fastigheter i Vännersta i Nordingrå. Där hyr man ut arbetslokaler till konstnärer och konsthantverkare och till Nordingrå Konstnärsverkstad. I fastigheterna har man även en hantverksbutik, gallerier, sommarcafé och ett Bed & Breakfast.

Många projekt på gång

– Vi driver också flera projekt. Det största just nu är Seriestorm. Ett superspännande projekt där vi har 6 anställda som driver serieverkstäder för barn i Kramfors, Umeå, Huddinge och Malmö, säger Sara Taub Mkelle som är projektledare på Myller Kultur & Händelser. – Vi har just nu 15 medlemmar, som främst är engagerade som projektanställda, hyresgäster och konsthantverkare. Vi har alltså en rot i Vännersta, men verksamhet och medlemmar över hela landet.

En grundidé i Myller Kultur & Händelser är att bidra till både en stabil arbetssituation och ett inspirerande sammanhang för sina medlemmar. Man stöttar varandra inom kooperativet för att bygga upp verksamheten efter enskilda medlemmars vilja och behov.  – Vi har också en stark social idé som genomsyrar hela verksamheten, och vi har alltid fokus på hållbarhets- och jämlikhetsperspektiv. Vi vill bidra med nya perspektiv och idéer där vi verkar, avslutar Sara.

Besök Vännersta

Under sommaren händer alltid mycket i Vännersta; den lilla byn förvandlas till ett myller av besökare, konstnärer, vandrare och bofasta, så det är väl värt ett besök för de som befinner sig i Höga Kusten!

Du kan läsa mer om Myller Kultur & Händelser på www.myllerkultur.se eller besöka dem på Facebook.