talarna webinarium

Webinarium – konsten att hålla flera tankar i huvudet samtidigt

Talarna

Runt om oss är världen i förändring och kris. Det pågår här och nu och berör oss alla. Vi kan inte lösa kriserna var för sig utan allt är beroende av varandra. Då är det viktigt att kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt.

Delta och lyssna på några av våra främsta inom sitt respektive område: Pella Thiel – nätverket Naturens Rättigheter, Parul Sharma – människorättsjurist med fokus på hållbarhetsfrågor, Sara Jervfors – projekt Matlust och Diet for a green planet samt Maria Flock Åhlander – vd på Ekobanken.

Anmälan

När: 22 september kl 15:00 – 16:30 (insläpp från 14:45)
Var: via Zoom (Klicka här för att komma till länken)
Mötes ID: 874 9197 6838

Om talarna

Maria Flock Åhlander
Maria är sedan januari 2020 Ekobankens nya vd och hon är också bankens hållbarhetschef. Maria har varit på banken sedan 2007, har gedigen erfarenhet av hållbarhetsfrågor och brinner för att påverka finansbranschen i en mer hållbar riktning.

Sara Jervfors
Sara är kostchef i Södertälje och Gnesta kommun och projektchef för Matlust. ”Diet for a green planet” är kommunens koncept för måltider och tillämpas inom alla verksamheter under kostenheten. Det är också grunden för Matlusts arbete. Konceptet innehåller riktlinjer för god och näringsriktig mat, användandet av fler ekologiska och vegetabiliska råvaror i säsong och ett minskat matsvinn. Det kan tillämpas var som helst på jorden men ger olika mat på tallriken beroende av plats och årstid.

Parul Sharma
Parul Sharma är människorättsjurist med fokus på hållbarhetsfrågor. År 2017 rankades hon av Veckans Affärer som näringslivets mäktigaste kvinna inom kategorin ”Samhällsförändrare”, och 2018 som den mäktigaste inom biståndsdebatten i Sverige av magasinet Omvärlden. 2019 fick hon Giraffpriset av Social Venture Network, ett pris sponsrats av Ekobanken och We Effect. Sedan december 2019 arbetar Parul på people´s Vigilance Committee on Human Rights, en organisation som arbetar med barnrätt, kvinnorätt och miljöfrågor, med fokus på klimaträttvisa. Hon är även VD för The Academy for Human Rights for Business där hon leder rådgivning och utbildningar inom hållbar utveckling för företag och myndigheter

Pella Thiel
Pella Thiel är ekolog och koordinator i nätverket för Naturens rättigheter samt ordförande i End Ecocide Sverige som arbetar för en internationell lagstiftning mot storskalig miljöförstöring. Hon är även sakkunnig inom UN Harmony with Nature och Global Alliance for the Rights of Nature. År 2019 tilldelades hon WWFs pris som årets miljöhjälte.