Hälsning från Ekobankens vd

Ett ovanligt första halvår 2020 har nu passerat. En pandemi har förändrat och påverkat människor över hela världen och våra tankar är hos alla som drabbats. Jag ser mig omkring och ser även fantastiska bedrifter, medmänsklighet, solidaritet, kämpaglöd men också en hård och orättvis värld med krig, rasism, miljöförstöring, klimatpåverkan. Det blir nu ännu viktigare att höja rösten för att tala om att vi är många som vill att omställningen till en mycket mer hållbar värld ska bli verklig och att takten behöver öka. En hållbar värld för människan och planeten. Men det räcker inte att bara höja rösten utan vi behöver ta både individuella och kollektiva beslut för att det ska bli en förändring.

Ekobanken vill visa på vad dina pengar kan ”göra” när dem är på banken. Vi tror på transparens för att ändra det finansiella systemet i en hållbar riktning. Vi anser att pengar ska vara verktyg för att skapa förändring och möjligheter.

I denna pandemi som fortfarande pågår har banken en fortsatt tät dialog med våra kunder och vi gör vad vi kan för att stötta dem utifrån varje kunds specifika behov. Medarbetarna i banken har kämpat för att få allt att fungera som vanligt trots en omvärld som varit allt annat än vanlig. Samtidigt fortsätter arbetet med att fortsätta utveckla banken.

Jag vill tipsa om att vi i år i stället för att ställa in våra seminarier som vi brukar ha i Almedalen ställde om och hade Virtuella Almedalen i samarrangemang med SVN (Social Venture Network). Efter sommaren kan ni se våra seminarier i efterhand.

Det är fint att se vad vi kan åstadkomma tillsammans! Stort tack.

Önskar en fin sommar och ta hand om er!

Hälsningar

Maria Flock Åhlander, vd Ekobanken.

maria