Sparande för barn

Spara för framtiden

När du sparar för ett barn blir det extra viktigt att de pengar som placeras i banken bidrar till ett samhälle som är mer ekologiskt, socialt och kulturellt hållbart i framtiden. Barn under 18 år får dessutom högre ränta på Ekobankens sparkonto från första kronan.

En av våra uppgifter är att låna ut pengar till verksamheter för barn och ungdomar. Ekobanken strävar efter att stimulera till en ökad medvetenhet om hur pengar verkar i samhället. Vi ger regelbunden information om de verksamheter som fått lån i banken och bankens verksamhet i övrigt.

Bra att tänka på:

  • Välj om pengarna ska sparas i ditt eller barnets namn.
  • Ett konto som öppnas i barnets namn och personnummer förvaltas av föräldrarna tills barnet fyller 18 år och därefter bestämmer barnet helt själv över sitt sparande.
  • Sparar du i ditt eget namn väljer du själv när du vill att barnet ska få tillgång till pengarna. När du tycker det är dags kan du ge sparandet som gåva.
  • Sparar du i ditt eget namn är pengarna juridiskt sett fortfarande är dina, eftersom de står i ditt namn. Om du vill vara säker på att pengarna går till barnet om du skulle avlida, behöver du skriva ett testamente där du anger att de sparade pengarna ska gå till barnet. Vi samarbetar med Lexly som erbjuder den här typen av juridisk hjälp och rådgivning. 
Skylt lekande barn

Ekobanken samarbetar med Lexly

Med rätt avtal kan du känna dig trygg. Därför har du som kund hos Ekobanken fått noggrant utvalda förmåner hos Lexly.